Bilkø på vej på ferie

Besøg vores svenske naboer

Har du ligesom så mange andre danskere aldrig rigtig tænkt over, at Sverige faktisk kunne være et besøg værd? Så er det ved at være på tide, at du får øjnene op for det store land mod nord. Sverige har nemlig en masse at byde på. Det hele er ikke kun Emil fra Lønneberg og blodpølse, her spiser man fantastisk skaldyr, står på ski i bjergene, vandrer i noget af Nordeuropas mest storslåede natur, oplever pulserende storby og meget, meget mere.

ABBA for life

Sverige er popkultur og store eventyr lige uden for døren. Hvad enten ungerne elsker Astrid Lindgreens univers, eller du selv har en svaghed for ABBAs rytmer, så vil Sverige ikke skuffe. Hvert år i august inviterer svenskerne til krebsegilder. Her spiser man friskfangede krebs og drikker snaps til. Et svensk krebsegilde er en oplevelse, som du sent vil glemme. Og sådanne fester er ikke enlige svaler i Sverige, som hele året rundt har en masse traditioner og kulturelle oplevelser, som kan friste.

Lær at spille de svenske melodier

Har du som så mange andre en svaghed for svensk pop, så er det faktisk ikke helt umuligt at lære nogle af de kendte numre på dit musikinstrument. Har du musikudstyret i orden, så handler det bare om at kaste sig ud i den kvalificerede undervisning inden afrejse. Læs mere om god undervisning i musik, samt musikinstrumenter og udstyr på Rytmen.dk. Sverige er et land, som kalder på sommeraftner foran bålet med guitaren under armen, fællessang og hygge.

Ferie i Sverige

En ferie i Sverige er ikke svær at realisere. Lige på den anden side af Øresundsbroen starter eventyret, så vi har altså som danskere ikke mange undskyldninger for ikke at besøge vores naboer mod nord. Du kan køre rundt i det meste af Sverige. Ønsker du at udforske den svenske skærgård og de mange små øer, så har du rig mulighed for at hoppe på en af de mange små færger, som hver sommer sejler turister og lokale rundt imellem øerne.

Shopping i storbyen

Stockholm, Gøteborg, Malmø og mange andre byer, byder på gode muligheder for at få styrket ens shopping gen. Her finder du pulserende byliv, cafeer og et bredt udvalg af butikker for en hver smag. Arkitektur og landskab skaber en helt særlig ramme i de svenske byer, som helt kan få en til at glemme, at man er på besøg i et nordeuropæisk land og ikke i Sydeuropa.

Ski og vild natur

Endelig er der den svenske vilde natur og de gode muligheder for en fantastisk skiferie i Sverige. Her er kulden bidende, men skiforholdende er helt perfekte. Man har virkelig mulighed for at få fart under skien eller at opleve landskabet på langrand. Uanset din præference for skituren, så kan du se mere om emnet på meresverige.dk. Den storslåede natur kan også opleves i sommerhalvåret, hvor der er god mulighed for at få lagt nogle kilometer bag sig i et par gode vandresko. Sverige er kort sagt muligheden for natur, by, kultur og foranderligt landskab, som hele tiden vil kunne overraske og overvælde dig.