Brænde med et hjerte i midten

Brændefyret giver miljøvenlig og effektiv varme

Ønsker du dig en varmekilde, som både kan give dig godt med varme, og som tilmed er miljøvenlig, så kunne du seriøst overveje at binde an med et brændefyr.

Sådan et fyr er stort og potent, og det kan både producere en masse dejlig varme og samtidig være god for miljøer. Så bliver det ikke meget bedre

Det effektive fyr

Et brændefyr har en virkningsgrad på omkring 90 %. Det er en af de mest effektive former for varmekilder, der findes.

Hvis du bare fylder kedlen godt op med brænde, så står fyret bare stille og roligt og brænder helt jævnt. Det sørger selv for at indtage det brænde, det har brug for, så det er ganske simpelt at bruge.

Sørger du for, at fyret konstant har noget at arbejde med, så vil det være ret selvkørende. Du skal så blot indstille reguleringen af varmeeffekten og få gjort rent, når det en sjælden gang trænger til det.

Hvilken brændsel bruges i en brændekedel

Som navnet antyder, så kører et brændefyr på brænde. De fleste brændekedler kan tage alt slags brænde, men det er selvfølgelig en god ide lige at tjekke om det er noget du bør fyre med.

Brændet er ganske effektive som optændingsbrændsel, og fyret sørger selv for at forbrænde den fornødne mængde Brænde i det tempo, som fyret er indstillet til at brænde.

Brændslen er ikke særlig kostbar at købe, og så er det tilmed så grøn, at den kan leve op til de strenge regler, der er på området.

Er det svært at vedligeholde en fastbrændselskedel?

Den daglige drift af brændefyret kræver ikke andet, end at du sørger for, at der altid er noget træ, som fyret kan bruge af.

Derudover skal fyret gøres rent, men det er ikke særlig ofte, at det er nødvendigt. Så alt i alt må man sige, at det slet ikke er særlig krævende at passe og vedligeholde et brændefyr.

Hvad med omkostningerne på brændefyret?

Det koster selvfølgelig en del at købe fyret og at få det installeret og så videre. Men i forhold til driftsomkostninger er det til gengæld ikke så dyrt.

Du kan faktisk spare en hel del, hvis du hidtil har brugt el-varme, oliefyr eller gasfyr. I den sammenligning kan du godt regne med at kunne spare en god procentdel af din hidtidige varmeregning.

Når fyret er betalt, vil du bestemt kunne mærke besparelsen.

Vil du gerne læse mere om forskellige brændefyr, så se med her, hvor flere modeller er blevet testet. Her vil stå noget om de enkelte udvalgte brændefyr og om deres respektive egenskaber.

Hvilken type hus egner et brændefyr sig bedst til?

Du vil kunne få det bedste udbytte af et brændefyr, hvis dit hus er stort, og hvis det ligger ude på landet – eller i hvert fald på steder, hvor der ikke er mulighed for fjernvarme.

Både prismæssigt, effektmæssigt og i forhold til miljøet kan et brændefyr sagtens udkonkurrere både el-varme, oliefyr og gasfyr.

Du får således meget varme for pengene, hvis du investerer i en brændekedel. Du kan se lidt mere om omkostningerne her.