Terrasse med fliser

Få mest mulig ud af din terrasse

En terrasse er et skønt og priviligeret sted i din have. Terrassen kan være med til at forlænge din tid udenfor om sommeren, og det giver familien et sted at samles om god mad og hygge. Men en terrasse er sjældent særlig stor, derfor er det vigtigt, at du får det bedste ud af din terrasse. Læs med her og få tips til, hvordan du indretter og vedligeholder din terrasse.

Tænk multifunktionelle og hårdføre møbler

Den danske sommer er ikke altid kun solskin og +20 grader. Derfor er det vigtigt, at de møbler, du vælger, er af en kvalitet, der kan tåle både sol, regn og vind. Du kan selvfølgelige skåne dine møbler ved at tage dem ind i vinterhalvåret, men om sommeren kan det være sjældent, at du får slæbt dem frem og tilbage. Kig efter høj kvalitet og materialer, der ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Det kan for eksempel være polyuretan.

Når du vælger dine møbler, så overvej, hvor mange funktioner du ønsker, at de skal have. På en bænk kan der for eksempel sidde mange mennesker, men ønsker du, at stolene også skal fungere som solsole, så er en bænk ikke optimalt. Der kan du i stedet gå efter stole med bløde hynder og komfortable armlæn.

Tag højde for plads og vejrforhold

Når du indretter din terrasse med møbler, er det også en fordel, hvis de kan flyttes. Det gør både indretning og rengøringen nemmere. Hvis du har plantekasser, kan du sætte hjul under, og ellers kan du søge for, at de møbler, du køber, også kan flyttes. Det samme gælder din grill eller dit udekøkken, så de kan flyttes, alt efter hvordan vinden blæser. Så slipper hele familien for at få røg i hovedet.

Det er vigtigt, at der ikke kommer for mange ting ind på din terrasse. Der skal være plads til, at du kan gå ubesværet fra terrassedøren og hen til grillen. Så undgår du at skulle gå slalom uden om en masse ting med hele familiens aftensmad som indsats.

Derudover bør du studere, hvordan solen rammer din terrasse, inden du indretter den. Sørg for at få sol så længe som mulig på siddepladserne. Du kan eventuelt også købe en terrassevarmer til at forlænge aftenerne en smule. En parasol vil også kunne give god skygge i dagstimerne. Her er det igen en god ide at kigge efter en flytbar parasol, da solens position ændrer sig igennem dagen.

Vedligehold din terrasse

Når du har investeret mange penge og tanker i din terrasse, er det vigtigt, at du også vedligeholder den, så du kan få glæde af den i mange år.

Har du en terrasse med fliser, kan det være en god ide at få en professionel fliserenser til at rense fliserne igennem en gang i mellem. Det vil indebære en rensning, der fjerner alger, mos og snavs, og er du ramt af flisepest, så kan en professionel rensning også klare denne. Du kan finde mange gode tilbud på rensning af dine fliser, og på denne måde er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Går du selv i gang med en højtryksrenser, risikerer du, at dine fliser vil krakelere.

Har du en træterrasse, skal du heller ikke gå i gang med højtryksrenseren. Her kan du bruge en grov skurebørste til at fjerne olie og snavs. Derefter skal træet tørre godt, så du kan lægge et nyt lag af overfladebehandling. Det er vigtigt, at træet er helt tørt, så det kan suge træbeskyttelsen. Du kan bruge en fugtighedsmåler til at tjekke, om fugtigheden er under 15%.

 

Skriv et svar