Plæneklipper

Gør huset forårsklar: 5 tips

Forårs- og sommersæsonen står for døren, og det betyder for mange, at udendørsarealerne skal benyttes i langt højere grad. Dog findes der formentlig få mennesker, der har lyst til at sidde på en gammel, faldefærdig terrasse og stirre på sit vintertorturerede hjem.

Det lyder måske lige en anelse voldsomt, men overdrivelse fremmer forståelsen, og det er trods alt ingen hemmelighed, at vinteren og den dertilhørende kulde og fugt kan være hård ved huset, træværket og lignende. Er du også interesseret i et skinnende og lækkert hus til den kommende sæson, så du kan læne dig tilbage og nyde livet? Så skal du faktisk til at i gang nu – læs bare med her.

1.      Få bugt med algerne

Intet kan få et hus til at se mere trist ud end en tyk algebelægning. Alger kommer som følge af små sporer, der sætter sig i eksempelvis træ og murværk, og de kan være svære at komme af med, hvorfor du bør starte allerede nu, hvis dit hus er ramt, og du har en drøm om et algefrit et af slagsen.

Har du f.eks en træterrasse, så har du også en udsat terrasse, da træterrasser tit bliver angrebet af alger. Det gør de pga af klimaet i Danmark. det danske klima passer desværre alger rigtig godt, og de elsker træterrasser. Er din træterrasse blevet angrebet af alger, så skal du ikke give op. En rensning af din træterrasse kan få den til at se helt ny ud igen.

Der findes mange måder at få bugt med algerne, og det handler om at finde en, der passer til omfanget af algeudbrud på din bolig samt din økonomi.

2.      Husk vinduerne og karmene

Mens fokus for mange er på de lidt større ting, så glemmes eksempelvis vinduerne. Men ikke desto mindre er et par rene, nyvaskede vinduer virkelig noget, der gør en verden til forskel for husets fremtoning, og dertil må du heller ikke glemme selve vindueskarmen, der efter vinterens fugt ofte er slidt og grim og derfor trænger til en omgang slibning, maling og olie.

Man siger, at vinduerne er husets øjne – og vil du ikke gerne have et par smukke af slagsen?

3.      Start tidligt med haven

Ønsker du en grøn, ukrudtsfri græsplæne til sommer, så skal du begynde at pleje den allerede nu, hvor solstrålerne langsomt bliver flere og flere. Græsplænen skal allerede fra foråret have gødning, og du kan også med fordel begynde at fjerne ukrudtet, som det dukker op for at undgå, at frøene spreder sig og skaber endnu mere ukrudt.

Ligeledes bør blomsterbedene forberedes i løbet af foråret, så de er klar til beplantning, og dette involverer både kultivering og nogle gange gødning afhængig af din jordkvalitet. At plante et hav af flotte blomster er ikke svært – men du vil vel også gerne have, at blomsterne står smukt om en måned, ikke?

Fundamentet skal med andre ord være i orden, ellers spilder du blot tid og penge. Hvis du ikke helt ved hvordan du skal gribe det f.eks det med græsplænen an, så er der heldigvis hjælp at hente. Der findes masser af hjemmesider, der giver dig gode råd til haven, og det gælder også din græsplæne.

4.      Gør udstyret klar

Du kommer ikke særlig langt i haven uden udstyr, og derfor bør dette være i orden. Græsslåmaskinen, hækkeklipperen og hvad ellers din maskinpark involverer bør tjekkes efter for fejl og vedligeholdes med olie, brændstof og lidt kærlighed.

På den måde vil det hårde havearbejde blive en del nemmere, hvilket vil spare dig for både tid og kræfter.

Dette er alle redskaber, som skal være klar til det kommende forår og sommer, og nu hvor vejret langsomt vender til det bedre og temperaturen stiger, så er det den oplagte mulighed for at besøge redskabsskuret og gå til værks på vedligeholdelsesopgaverne.

5.      Forbered havemøblerne

Hvis den danske sommer er god ved os, kommer vi til at kunne benytte haven og de dertilhørende havemøbler om få måneder. Men ej heller havemøblerne er blevet smukkere af frost og fugt, og du bør derfor kigge dem efter og eventuelt få dem malet eller slebet, så de atter kan stå flot.

Måske skal hængslerne også smøres, så liggefunktionen kan fungere upåklageligt, når solen bager ned på dig. Hvis du virkelig ønsker at shine møblerne op til de kommende forårs- og sommermåneder, så kan det samtidig være en god ide at overveje, om det er ved at være på tide at ombetrække møblerne eller investere i nye puder, som kan gøre de forstående grillaftener endnu bedre.

Med disse tips in mente vil du nu være klar til at shine boligen op og give den det sidste pift, inden solen og varmen for alvor slår igennem.

Skriv et svar