Familie på snowboard ferie

Tre vilde typer ekstremsport

Der er mange forskellige typer af ekstremsport, og her kan du læse lidt om tre af de mest berømte typer. Snowboarding, bungy jump og kitesurfing har mange af os hørt om, men uden helt at vide, hvad det går ud på.

Snowboarding

Snowboarding har været anerkendt som olympisk sportsgren siden 1998. Det er en vintersport, der udfordrer på nye og vildere måder end skiløb. Du står på et bræt og bevæger dig ned ad skibakken. Man kan sige, at et snowboard lidt ligner noget imellem et skateboard uden hjul og et surfboard. Men det er markant vildere og en hård ekstremsport. Du dyrker snowboarding på rails, bænke og halfpipes, og snowboarding foregår ofte i “parks” – det er dét officielle snowboarding anlæg kaldes. På en måde er det lettere at snowboarde end at stå på ski, da det er lettere at manøvrere på snowboardet. Når du skal ned ad pisten, risikerer du ikke at gå igennem sneen, da boardet er bredere end almindelige ski.

Bungy jump

Bungy jump bliver også kaldet elastikspring, for det er, hvad det slet og ret er. Bungyjump udøveren springer ud fra en bro eller klippe med en elastik bundet om livet eller benene. Det der gør bungy jump ekstremt populært er, at man falder i frit fald. Der er ikke noget, der holder en tilbage. – Ikke før linen er strukket fuldt ud og elastikken gør, at man rebouncer og altså hopper op igen. Det er en sportsgren, der bliver dyrket fra afsindige højder og også kan foretages fra objekter i fart.

Kite surfing

Er en vild og fed ekstremsport! Vi kender det også som dragesurfing. Sejleren har et lille bræt med en finne og stropper til foden. Dragen flyver frit og styrer boardet, der er udstyret med en finne. På den måde styre dragen altså finnen. Sejleren står på bordet og er spændt fast med fodstropper. Dragen bliver styret ved hjælp af en eller flere linier, der fører ned til en trapez. Kitesurfing er en relativt ny sportsgren og er vanvittigt udfordrende. Det er en af de sportsgrene som vovehalse, der har prøvet det meste kaster sig over. Du skal være i god form for at dyrke kitesurfing. Når du kitesurfer kan du lave spring på op imod 30 meters længde og krydse op mod vinden på niveau med eksempelvis en jolle.

Du kan læs mere om ekstremsport på adventure-mag.dk